UCL Discovery
UCL home » Library Services » Electronic resources » UCL Discovery

Përdorimi instrumental i kufijve midis kategorive fetare dhe metaforave gjinore në Ballkan / Instrumental borders of gender and religious conversions in the Balkans

Doja, A.; (2008) Përdorimi instrumental i kufijve midis kategorive fetare dhe metaforave gjinore në Ballkan / Instrumental borders of gender and religious conversions in the Balkans. Polis (5) pp. 101-108. Green open access

[thumbnail of 16572.pdf]
Preview
PDF
16572.pdf

Download (343kB)

Abstract

Në këtë artikull shqyrtoj mënyrat e identifikimit dhe përkatësisë fetare në Ballkan si instrumente politike që aplikohen për të konsoliduar strukturat hierarkike midis grupeve shoqërore dhe individëve, të cilët shumë shpesh përdorin metafora gjinore që përshkruajnë kategori të ndryshme njerëzish ose si të feminizuar ose si vërtet burrërorë si dhe të përdorimit të grave si njësi shkëmbimi.

Type: Article
Title: Përdorimi instrumental i kufijve midis kategorive fetare dhe metaforave gjinore në Ballkan / Instrumental borders of gender and religious conversions in the Balkans
Open access status: An open access version is available from UCL Discovery
Publisher version: http://revistapolis.com/
Language: Albanian
Additional information: This record is for an Albanian language version of the article, from the Spring issue of Polis. Please see http://discovery.ucl.ac.uk/19522/ for the original English language version of this article
UCL classification: UCL > Provost and Vice Provost Offices > UCL SLASH > Faculty of S&HS > Dept of Anthropology
URI: https://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/16572
Downloads since deposit
1,181Downloads
Download activity - last month
Download activity - last 12 months
Downloads by country - last 12 months

Archive Staff Only

View Item View Item