UCL logo

UCL Discovery

UCL home » Library Services » Electronic resources » UCL Discovery

Politika e fesë në rikompozimet identitare: rasti shqiptar / The politics of religion in the reconstruction of identities: the Albanian situation

Doja, A; (2001) Politika e fesë në rikompozimet identitare: rasti shqiptar / The politics of religion in the reconstruction of identities: the Albanian situation. AIIS Press: Tirana, Albania.

Full text not available from this repository.

Abstract

Me synimin për të vlerësuar domethënien e vërtetë historike të proceseve të njëpasnjëshme konvertuese dhe rikonvertuese, në gjirin e popullsisë shqiptare dhe popullsive të tjera europiano juglindore dhe për t’ja nënshtruar ato një analize antropologjike më të efektshme, ky artikull mbështet idenë se këto dukuri duhet të kuptohen në optikën e dinamikës së objektivizimit dhe të qëndresës ndaj trysnive të ushtruara nga autoritetet e pushtetit politik dhe fetar. Një metodë e tillë mundëson vendosjen e kuptimit të përkatësive fetare në optikën e negocimit dhe të ripërcaktimit të njejtësive shoqërore, të cilat shpien në një shndërrim të njejtësisë dhe të etnicitetit shqiptar dhe në një rivendosje të traditave të historisë politike, shoqërore dhe kombëtare.

Type: Working / discussion paper
Title: Politika e fesë në rikompozimet identitare: rasti shqiptar / The politics of religion in the reconstruction of identities: the Albanian situation
ISBN: 9992765976
Publisher version: http://www.aiis-albania.org/publications.html
Language: Albanian
Additional information: Botuar së pari në anglisht: Critique of Anthropology, vol. 20 (4), 2002, pp. 421–438, doi:10.1177/0308275X0002000404 (http://halshs.archives-ouvertes.fr/halshs-00406257/fr/), si dhe në frëngjisht: _Journal des Anthropologues: Revue de l'Association Française des Anthropologues_, Nos. 85-86, 2001, pp. 255–282 (http://halshs.archives-ouvertes.fr/halshs-00427509/fr/).
Keywords: religion; conversion; ethnicity; Albanian
UCL classification: UCL > School of Arts and Social Sciences
URI: http://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/19656
Downloads since deposit
4Downloads
Download activity - last month
Download activity - last 12 months
Downloads by country - last 12 months

Archive Staff Only

View Item View Item