UCL logo

UCL Discovery

UCL home » Library Services » Electronic resources » UCL Discovery

Përdorimi politik i fesë në rindërtimin e identiteteve: rasti shqiptar

Doja, A.; (2001) Përdorimi politik i fesë në rindërtimin e identiteteve: rasti shqiptar. Albanian Institute for International Studies: Tirana, Albania.

Full text not available from this repository.

Abstract

Me synimin për të vlerësuar domethënien e vërtëtë historike të proceseve të njëpasnjëshme konvertuese dhe rikonvertuese, në gjirin e popullsisë shqiptare dhe popullsive të tjera europiano juglindore dhe për t’ja nënshtruar ato një analize antropologjike më të efektshme, ky artikull mbështet idenë se këto dukuri duhet të kuptohen në optikën e dinamikës së objektivizimit dhe të qëndresës ndaj trysnive të ushtruara nga autoritetet e pushtetit politik dhe fetar. Një metodë e tillë mundëson vendosjen e kuptimit të përkatsive fetare në optikën e ngocimit dhe të ripërcaktimit të njejtësive shoqërore, të cilat shpien në një shndërrim të ajcjtësisë dhe të etnicitetit shqiptar she në një rivendosje të traditave të historisë politike, shoqërore dhe kombëtare.

Type: Book
Title: Përdorimi politik i fesë në rindërtimin e identiteteve: rasti shqiptar
ISBN: 9992765976
Publisher version: http://www.aiis-albania.org/publications.html
Language: Albanian
Additional information: This record is for an extended Albanian version of this paper. Please see http://eprints.ucl.ac.uk/16567/ for the original English language version of this paper, and http://eprints.ucl.ac.uk/16554/ for a French language translation.
UCL classification: UCL > School of Arts and Social Sciences > Faculty of Social and Historical Sciences > Anthropology
URI: http://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/16570
Downloads since deposit
0Downloads
Download activity - last month
Download activity - last 12 months
Downloads by country - last 12 months

Archive Staff Only

View Item View Item